Matkomfort: en matkasse av kockar, för matälskare

Return to all

Som ägarna av Stockholms äldsta festlokal – Källaren Stralsund (anno 1502) – och med en stor förkärlek för husmanskost bör det inte komma som en överraskning att vi är traditionalister; framför allt gällande mat och dryck.

Därför blev vi mycket uppjagade första gången vi fick nys om företaget Matkomfort som erbjuder kockförberedda matkassar med svenska råvaror och, som enligt egen utsago, är “matkassen med de goda såserna”.

Redan första gången vi hörde talas om Matkomfort insåg vi att detta var en matkasse som skulle falla oss i smaken. Därför beslutade vi oss för att starta en prenumeration på Matkomfort och utvärdera om matkassen håller allt den lovar.

Vilka är Matkomfort?

Matkomfort grundades år 2008 i samma veva som Middagsfrid och Linas matkasse introducerade konceptet med matkassar för världen. Redan från starten har målsättningen varit att erbjuda kvalitativa matvaror med recept som tagits fram av erfarna kockar och med ett tydligt fokus på exklusiva men närproducerade råvaror.

Resultatet av denna strävan är den mest exklusiva matkassen på den svenska marknaden idag. Och trots att vi var spända och mycket förväntansfulla inför första leveransen var vi inte beredda på hur bra maten faktiskt var. Inte nog med att maten (och såserna) höll måttet, men på bara ett par minuter hade vi färdigställt maträtter som vi med stolthet hade serverat våra betalande middagsgäster.

Fördelar med Matkomforts matkasse

Det vi uppskattar mest med Matkomforts matkasse är att mycket av maten redan är förberedd. På så sätt slipper du lägga tid på de moment som brukar ta mest tid: förberedelser, tillagning av såser, marinad, etc. I de flest fall behöver du bara tillaga en kolhydrat (dvs. koka ris, pasta eller potatis) samt steka på eller tillaga en köttbit.

Därefter kan du servera restaurangvärd mat till alla dina middagsgäster, varje dag i veckan. Bäst av allt är att du matkassarna är prisvärda, du kommer minimera ditt matsvinn och du kommer spara in nästan all tid som du i vanliga fall spenderar i matbutiken och köket.

OBS! Skulle du, mot förmodan, inte vara nöjd med din matkasse finns det ingen anledning att oroa sig. Din prenumeration saknar nämligen bindningstid så du kan välja att avbryta avtalet precis när du vill. På samma sätt kan du även pausa din prenumeration vid behov.